En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve uygun fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın yüzı keşik yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi şeşna alınması kolaylaşır ve henüz bir küme hüsran vermesi önlenir.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları rabıtalı olarak örgülmalıdır. Bapnın onat çaldatmaışmasını elde etmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil dahişenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken az çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında temelı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki kişi sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların adetsı da insanoğluın çokluğuna gereğince olanaklı başüstüneğunca arttırılmalıdır.

Bu tip çoğu kez ivedi bir durumda çabucak açılabilen geçmiş çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriyetle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp mazi çekilebilmesini esenlar.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike anında kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak gestaltda olmalıdır.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden kabil.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Hassaten, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Lokal itfaiye yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni maksatını denetlemek yangın kapısı ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın bütün düzenleyici gereklilikleri karşıladığından ve güvenli bir tahliye rotası esenlamada canlı başüstüneğundan tehlikesiz olurlar.

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden bünyelmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda eminği çıkarmak derunin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasarım antrparantez elementlere karşı sahabet sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page